«Η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚΤΣΗ…»

paok
Κατηγορία: Κ.Α.Ε. ΠΑΟΚ

Συμπληρώθηκε ήδη μία εβδομάδα από την ημέρα που άνοιξε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ήδη μιλάει η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚτσή. Αυτή ήταν η αιτία που ασχολήθηκε με τα διοικητικά της ομάδας, αλλά και η αιτία που υπάρχει εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου στην ΑΜΚ, όπως ακριβώς εξήγησε ο Θανάσης Χατζόπουλος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο “PAOK SPORTS ARENA’’.

Εκτός από το Θανάση Χατζόπουλο, στο πάνελ ήταν το μέλος του ΔΣ Βασίλης Τριλυράκης και φυσικά ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Αριστοτέλης Καρακούσης, ο οποίος τόνισε στην εισαγωγική του τοποθέτηση: «Θέλω να ευχαριστήσω το Θανάση Χατζόπουλο για την παρουσία του στην ομάδα, αλλά και για την ιδέα που είχε για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, την οποία και υλοποιεί με τη βοήθεια του κόσμου».

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Θανάσης Χατζόπουλος και στην αρχική του τοποθέτηση είπε «Έχουν περάσει περίπου έξι μήνες διοίκησης. Ξεκινώντας τον Ιούλιο, πρώτος στόχος ήταν να δούμε που βρίσκεται η ΚΑΕ από άποψη χρεών. Ο δεύτερος στόχος ήταν να δημιουργηθεί γρήγορα μια ομάδα ανταγωνιστική, που να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με στόχο τη συμμετοχή στα πλέι οφ και ό,τι καλύτερο της αναλογεί. Ο πρώτος στόχος μας ήταν να φέρουμε τους συνοπαδούς μας, γιατί και εμείς από το λαό του ΠΑΟΚ προερχόμαστε, πιο κοντά στην ομάδα και να γίνει μέτοχος αυτής της προσπάθειας, δηλαδή της εξυγίανσης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, ώστε αφού ξεχρεώσει, να δημιουργήσει μία ανταγωνιστική ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη και να δούμε έναν ΠΑΟΚ να μπορεί να πρωταγωνιστεί. Με αυτό ζήσαμε και με αυτό μεγαλώσαμε.  

Το καλοκαίρι βρήκαμε ένα χρέος άνω του ενός εκατομμυρίου, το οποίο χωριζόταν σε δύο κομμάτια, ένα από τις οφειλές σε παίκτες, που προσέφυγαν στη FIBA, πόσο περίπου στα 165.000 ευρώ, ενώ σήμερα είναι περίπου στις 65.000€. Επίσης, έγιναν διακανονισμοί σε χρέος περίπου 950.000 ευρώ, ενώ σήμερα είναι στις 575.000. Έχει γίνει μία τεράστια προσπάθεια, η οποία χρειάζεται μεγαλύτερη ενίσχυση, και για αυτό κάναμε την ΑΜΚ, δημιουργώντας λογαριασμούς σε 4 τράπεζες, διευκολύνοντας όσους θέλουν να βοηθήσουν την προσπάθεια που κάνουμε.

Η οικογένεια Σαββίδη έχει ανακοινώσει ότι θα διπλασιάσει όποιο ποσό μαζευτεί από το κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι τεράστιο οξυγόνο στην προσπάθεια που κάνουμε γιατί με αυτά τα χρήματα θα μπορέσουμε να εξαλείψουμε άλλες υποχρεώσεις.

Φέτος καταφέραμε να έχουμε κάθε μήνα φορολογική ενημερότητα. Νομίζω πως είναι από τις λίγες χρονιές που η ΚΑΕ ΠΑΟΚ είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη. Το αγωνιστικό τμήμα είναι ξοφλημένο μέχρι το Νοέμβριο, ενώ κάποιοι πήραν και τον Δεκέμβριο και θα γίνει προσπάθεια τις επόμενες ημέρες να ξοφληθούν ακόμη περισσότεροι. Προσπαθούμε ταυτόχρονα να είμαστε συνεπείς σε όλες μας τις υποχρεώσεις».

Στη συνέχεια ακολούθησαν σε ερωτήσεις, ειπώθηκαν τα εξής…

Για τα έσοδα της ομάδας και το τρόπο που κάλυψε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ τα χρέη…

«Σε αυτά που έχουμε δώσει, υπάρχουν και κάποιες δόσεις τηλεοπτικού, που έχουν πάει σε παλιά χρωστούμενα. Υπήρχαν παίκτες που είχαν παλιές εκχωρήσεις. Έχουμε τους χορηγούς μας, οι οποίοι βοηθούν στην προσπάθεια και χρησιμοποιήθηκαν και εκείνα τα έσοδα. Δυστυχώς φέτος δεν έχουμε εισιτήρια και αυτό είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την ομάδα. Αν είχαμε και τα έσοδα αυτά, θα ήμασταν καλύτερα. Το ότι έχει κατέβει στις 575.000 δε σημαίνει ότι όλα αυτά, προήλθαν από μένα. Υπάρχουν χρήματα κι από χορηγίες, τηλεοπτικά και άλλα έσοδα που είχαμε. Είχαμε και 800 καρτελάκια διαρκείας στήριξης φέτος, που ήταν ένα σημαντικό ποσό κι αυτό».

Για την ανταπόκριση του κόσμου στην ΑΜΚ…

«Είμαστε περίπου σε συμμετοχή στα 2.000 άτομα κι έχουμε μαζέψει περίπου 100.000 ευρώ. Αυτό για εμένα είναι πολύ συγκινητικό. Ο κόσμος υποστηρίζει πολύ, έχει ξεκινήσει πολύ καλά η ΑΜΚ. Ο κόσμος δείχνει να αγαπάει το μπάσκετ και θέλει να το δει ψηλά».

Για την στήριξη του κόσμου σε αυτό το δύσκολο καιρό…

«Η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΟΚτσή, είναι ο λόγος για τον οποίο ανέλαβα».

Για το αν η τοποθέτηση Σαββίδη περί βοήθειας μπορεί να φρενάρει τον κόσμο…

«Ίσα ίσα, εγώ νομίζω πως τονώνει το ενδιαφέρον και θα κάνει το κόσμο να προσπαθήσει ακόμα παραπάνω για να συγκεντρώσουμε το στόχο μας που είναι οι 500.000 ευρώ».

Για το αν έχει γίνει επαφή με την οικογένεια Σαββίδη…

«Δεν έχουμε ακόμα επαφή. Περιμένουμε να έρθει κάποια στιγμή στη Θεσσαλονίκη και να μπορέσουμε να κάνουμε κάποια συνάντηση. Λόγω του COVID κι εγώ φοβάμαι να ταξιδέψω. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, να συγκεντρώσουμε τα χρήματα και μετά πιστεύω θα μπορέσει να γίνει η συνάντηση αυτή».

Για τα χρήματα που έχει δώσει ο Ιβάν Σαββίδης στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ…

«Ένας ακόμα στόχος που έχουμε, είναι να μπορέσουμε να διευθετήσουμε όλα τα χρέη, ώστε όταν ενδιαφερθεί κάποιος, να βρει μία κατάσταση πιο βατή, χωρίς να χρειάζεται να διευθετήσει διάφορα ζητήματα. Θα προσπαθήσουμε να λύσουμε όλες τις λεπτομέρειες, και φυσικά θα συζητηθεί αυτό».

Σε αυτή την ερώτηση πήρε το λόγο και κ. Τριλυράκης: «Δεν είναι δάνειο, είναι οικονομική βοήθεια περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ, έχει εκφράσει την διάθεσή του να μην τα ζητήσει πίσω ο Ιβάν Σαββίδης».

trilirakis20

Πότε εκτιμά ότι το χρέος θα είναι διαχειρίσιμο ώστε η ομάδα να στοχεύσει πιο ψηλά…

«Τα πάντα εξαρτώνται από την αύξηση, αν τα πάμε καλά, θα έχουμε ξεχρεώσει από οφειλές που δυσχεραίνουν την λειτουργία της εταιρείας. Από εκεί και πέρα, με τον διπλασιασμό από την οικογένεια Σαββίδη, θα μας βοηθήσει να ξεχρεώσουμε υποχρεώσεις που επείγουν, κάτι που τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε. Το χρέος της εφορίας υπάρχει, αλλά είναι ρυθμισμένο και πληρώνεται κάθε μήνα. Αν υπάρχουν χρήματα θα δούμε αν μπορούμε να μειώσουμε του χρέος αυτό. Βλέπετε ότι χορηγό στη φανέλα δεν έχουμε και αυτό είναι πλήγμα. Ελπίζουμε στο επόμενο διάστημα να το έχουμε».

Για τις προτεραιότητες που υπάρχουν όσον αφορά τα χρέη…

«Ο σχεδιασμός και το ποσό της αύξησης, είναι για να μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε όλους τους παλιούς παίκτες. Οπότε ο πρώτος στόχος με την ΑΜΚ είναι αυτός».

Για την επόμενη μέρα αν δε μαζευτεί το ποσό…

«Θα υπάρχει πρόβλημα, και πολύ ζόρι. Θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι δυσλειτουργίες που υπάρχουν και σήμερα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αρνητικά, έχουμε κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα και ο κόσμος δείχνει ότι είναι σε εγρήγορση και θέλει να βοηθήσει. Δεν είναι λίγο το ποσό των 100.000 ευρώ σε μια εβδομάδα. Βλέπουμε και τα μηνύματα στήριξης. Ακόμα και από ανθρώπους που είχαν κάποιους ενδοιασμούς, λένε πάμε να βγάλουμε το κάρο από τη λάσπη».

Αν υπήρξε κάποιο μήνυμα από φίλο του ΠΑΟΚ που τον συγκίνησε, και αν υπάρχει βοήθεια από το εξωτερικό…

«Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα, τα οποία λένε τα καλύτερα για την ομάδα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το εγχείρημα θα αποτύχει, θα τα καταφέρουμε».

Για το τι θα γίνει αν συμπληρωθούν τα 500.000 ευρώ…

«Θα πρέπει να σταματήσει τότε η ΑΜΚ, καθώς μετά υπάρχει άλλη διαδικασία για να μαζέψουμε περισσότερα. Για αυτό το λόγο βάλαμε αυτό τον στόχο, για να εξοφλήσουμε το κομμάτι που μας καίει, μαζί φυσικά και με τον διπλασιασμό της οικογένειας Σαββίδη».

Για το πότε βλέπει να είναι τα χρέη σε τέτοια κατάσταση που να μπορούν τα χρήματα να πηγαίνουν στη δημιουργία ομάδας…

«Πρώτος στόχος είναι να ξεχρεώσουμε, να φτάσουμε στο μηδέν. Δεν ξέρω πόσο θα μας πάρει, αλλά φέτος νομίζω είναι μία σημαντική χρονιά. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η εφορία με το ΙΚΑ, που είναι πάνω από 1.500.000, αλλά είναι ρυθμισμένο. Πρέπει όμως να τα μηδενίσουμε, και από εκεί και πέρα να συνεχίσουμε για τα υπόλοιπα».

Αν πιστεύει ότι η φετινή σεζόν θα εξελιχθεί ομαλά…

«Όσον αφορά την ομάδα, όσο πάει γίνεται και καλύτερη. Ως τώρα, είναι πληρωμένα τα πάντα, και πολύ σύντομα, θα πληρώσουμε και τον Δεκέμβριο ώστε να είμαστε πάνω στον μήνα, οπότε πιστεύω ότι θα κινηθούν ομαλά τα πράγματα».

Αν έχει αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ στην αγορά του μπάσκετ…

«Φυσικά, υπάρχουν άνθρωποι της μπασκετικής… πιάτσας, που έχουν καταλάβει την διαφορά, και έχουν εκδηλώσει την ευχαρίστησή τους για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι συνεπής. Είναι γνωστό πλέον ότι ΠΑΟΚ έχει περάσει στην εποχή της φερεγγυότητας».

Για τη συμμετοχή του Στογιάκοβιτς στο διαφημιστικό σποτ και αν υπάρχει περίπτωση να έρθει πιο κοντά…

«Θα ήταν χαρά μου να ερχόταν να βοηθήσει ο Πέτζα, καθώς έχει όλα όσα χρειάζονται για να δουλέψει σε έναν μπασκετικό σύλλογο. Του ζητήθηκε η συμμετοχή του στο video, δέχθηκε αμέσως να βοηθήσει, όταν έρθει Ελλάδα ελπίζω να καταφέρουμε να βρεθούμε και να συζητήσουμε κάποια πράγματα».

paok20022021

Αν υπήρξαν αντιδράσεις από αυτούς που πληρώθηκαν παλιά χρέη…

«Όλοι βλέπουν ότι ο ΠΑΟΚ πλέον πληρώνει, και είναι σημαντικό αυτό. Στόχος της αύξησης, είναι να εξαλείψει αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά χαίρονται από αυτό».

Για το πως σκέφτεται την επόμενη χρονιά αν όλα πάνε καλά…

«Θα είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα. Αυτό πρέπει να γίνει και με τη σύμφωνη γνώμη του Ερασιτέχνη. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Μετά θα δούμε. Στόχος είναι να ξεχρεώσουμε. Δεν προτρέχω, πολλές φορές δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει».

Για το αν έχει εκφραστεί ενδιαφέρον από επιφανείς ΠΑΟΚτσήδες…

«Συζητήσεις γίνονται με πολύ κόσμο. Όλοι έχουν λίγο πολύ τη διάθεση να βοηθήσουν. Άνθρωποι έχουν βοηθήσει με γενναίες καταθέσεις. Υπάρχουν και άλλοι μέσα στον ΠΑΟΚ που θέλουν να βοηθήσουν και θα το κάνουν με μεγαλύτερα ποσά».

Για το αν σκέφτεται ευρωπαϊκή συμμετοχή από του χρόνου…

«Και η επόμενη χρονιά, θα είναι δύσκολη για την ομάδα. Με αυτή την ΑΜΚ δεν ξεχρεώνουμε. Θα πρέπει να δούμε τι χρέη θα έχουν μείνει, τι προϋπολογισμός θα κάνουμε και αν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος της Ευρώπης. Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ότι παίζουμε είναι ένα τεράστιο κόστος τα ταξιδιωτικά έξοδα. Θα το δούμε στο τέλος της χρονιάς. Το σοφό είναι να μη σκεφτούμε Ευρώπη για του χρόνου, αλλά να δούμε πως θα εξαλείψουμε το χρέος. Το να παίζουμε για να παίζουμε δεν έχει σημασία. Πρέπει να ξεχρεώσουμε, να κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να διεκδικούμε πράγματα. Να πάμε στο Basketball Champions League και να διεκδικήσουμε την παρουσία μας στην τετράδα».

Για το Κύπελλο Ελλάδας…

«Το κύπελλο θα πάει βάσει προκήρυξης. Ήμασταν υπέρ του Final-8, κάτι που γίνεται και στην Ευρώπη, αλλά ο Ηρακλής δεν ήθελε να παίξει, γιατί θα αγωνιστούμε στην έδρα τους. Μετά σκέφτηκαν το Final-4, αλλά τελικά θα παίξουμε με βάση την προκήρυξη. Θα ήθελα να δω Final-8, αλλά αυτό μάλλον δεν γίνεται. Ο ΠΑΟΚ θα πάει να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί!».

Δείτε 

 ολόκληρη τη συνέντευξη της ΚΑΕ ΠΑΟΚ...

Πηγή: paokbc.gr