Το πάλεψε μέχρι το τέλος...

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Για το Game 2 της προκριματικής φάσης του Eurocup Women, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ αντιμετώπισε την τούρκικη, Elazig, από την οποία και γνώρισε την ήττα με 80-76 , μένοντας εκτός συνέχειας του θεσμού. 

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Στάνλεϊ, Παυλοπούλου, Μακιτάλο, Χαιριστανίδου και Χόλιβεϊ.

Σε μία πρώτη περίοδο όπου οι δύο ομάδες ξεδίπλωσαν τις επιθετικές τους αρετές, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ήταν εκείνος που παρουσίασε ποικιλία του σκοράρισμα. Παρά την απόλυτη ευστοχία των Τούρκων από τα 6,75, ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που διατηρούσε τα ηνία του πρώτου δεκαλέπτου, βρίσκοντας μακρινές λύσεις από τις Καρλάφτη, Παυλοπούλου και Μακιτάλο, και βάζοντας την μπάλα στο καλάθι, στην ασταμάτητη Χόλιβεϊ. Με μπάζερ μπίτερ της Μακιτάλο, το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ με δύο, 24-26. 

Ισορροπημένη ήταν η εικόνα της δεύτερης περιόδου, με τις δύο ομάδες να διαδέχονται η μία την άλλη στο σκορ. Με την Καρλάφτη να συνεχίζει να «πυροβολεί» πίσω από τα 6.75, ο Δικέφαλος κυνηγούσε την δημιουργία ενός σερί που θα του έδινε διαφορά ασφαλείας. Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ κατά διαστήματα έφτανε στην επιθυμητή διαφορά των τεσσάρων πόντων, ωστόσο οι Τούρκοι έβρισκαν τρόπο να επιστρέψουν στο σκορ. Με μία βολή της Μόργκαν από πλευράς Ελαζίγκ, το ημίχρονο έκλεισε στο απόλυτο «μηδέν», 42-42. 

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ «μπλοκάρε» επιθετικά, μένοντας χωρίς σκορ για περίπου τέσσερα λεπτά. Σε εκείνο το σημείο, ο Δικέφαλος επέτρεψε στις γηπεδούχες να ανοίξουν την διαφορά, 49-42. Στη συνέχεια, με την Παυλοπούλου να ηγείται στο σκοράρισμα και στην δημιουργία, οι «ασπρόμαυρες» μείωσαν μία διαφορά που είχε πάρει διψήφιες διαστάσεις, με το τρίτο δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 60-53. 

Στην τέταρτη περίοδο, ο Δικέφαλος δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, επιτρέποντας στις γηπεδούχες να πάρουν διψήφια διαφορά, 64-53. Στη συνέχεια, οι «ασπρόμαυρες» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να μειώσουν την διαφορά, φτάνοντας ένα λεπτό πριν το τέλος στους έξι, 76-70. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να πάει σε γρήγορες επιθέσεις, κάτι το οποίο δεν άλλαξε δραματικά στο σκορ, με τις «ασπρόμαυρες» να γνωρίζουν την ήττα με 80-76. 

Στο δια ταύτα, ο Δικέφαλος έδειξε το μαχητικό του πρόσωπο και στα δύο παιχνίδια, βάζοντας δύσκολα στην τούρκικη ομάδα. Τα δύο αυτά παιχνίδια έδωσαν χρήσιμα συμπεράσματα στον προπονητή, Κώστα Κεραμιδά, ο οποίος θα τα χρησιμοποιήσει ενόψει της έναρξης τόσο του πρωταθλήματος, όσο και του κυπέλλου. 

Τα δεκάλεπτα: 24-26, 42-42, 60-53, 80-76

ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ (Κεραμιδάς): Χόλιβεϊ 17, Κιλαζίδου 2, Μακιτάλο 8(2), Παυλοπούλου 13(1), Στεφανάκη, Χαιριστανίδου 7, Καρλάφτη 18(6), Κατσαμούρη 3, Στάνλεϊ 8, Στοϊλκοβιτς, Τόλη