Τη... νίκη στην Λευκάδα ο ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Νίκη για τον ΠΑΟΚ στην Λευκάδα, ο οποίος στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Α1 Μπάσκετ γυναικών, επικράτησε της τοπικής Νίκης με 59-66. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε στο γήπεδο με αρχική σύνθεση τις: Παυλοπούλου, Στάνλεϊ, Καρλάφτη, Στοΐλκοβιτς και Χόλιβεϊ. 

Σ' ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες ήταν καθόλη την διάρκεια του κοντά στο σκορ. Ο Δικέφαλος στην αρχή πήρε την αμερικανική βοήθεια του, παίρνοντας τους πρώτους τέσσερις πόντους του από τις Χόλιβεϊ και Στάνλεϊ, 0-4. Με διάθεση να βάλει την μπάλα μέσα, ο ΠΑΟΚ πήρε αρκετούς πόντους από τις Χόλιβεϊ και Χαιριστανίδου, με το σκορ ωστόσο να είναι κοντά, 11-12. Με την Στάνλεϊ να πιάνει δουλειά, ο Δικέφαλος προσπάθησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, ωστόσο οι γηπεδούχες ήταν ανταγωνιστικές. Με σουτ της Κιλαζίδου, διαμορφώθηκε το 20-20, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για την πρώτη περίοδο. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο παρκέ, κάνοντας στα πρώτα λεπτά ένα 0-5 σερί, με πόντους της Στάνλεϊ, 20-25. Στη συνέχεια, με 8-0 σερί οι γηπεδούχες πήραν και πάλι το προβάδισμα, 28-25. Με Χόλιβεϊ, Καρλάφτη και Στάνλεϊ να ηγούνται επιθετικά για τον ΠΑΟΚ, το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν και αυτό ντέρμπι, 34-34. Στα τελευταία λεπτά, η Ο' Ντάϊερ πέτυχε τρίποντο, 37-34, με την Χαιριστανίδου να απαντά με περιφερειακό σουτ, 37-36. Με ένα δίποντο μέσης απόστασης της Θόρτον, η Νίκη έκανε το 39-36, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το ημίχρονο. 

Στην επανάληψη, οι «ασπρόμαυρες» έκλεισαν την άμυνα τους, με αποτέλεσμα να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις γηπεδούχες. Ο ΠΑΟΚ κυκλοφόρησε με υπομονή την μπάλα στην επίθεση, έχοντας ως στόχο να «ταΐσει» την ασταμάτητη, Χόλιβεϊ, η οποία κυριαρχούσε κάτω από αντίπαλο καλάθι. Δεχόμενος μόλις δέκα πόντους σε όλη την τρίτη περίοδο, ο Δικέφαλος πήρε κεφάλι στο σκορ, με το τρίτο δεκάλεπτο να «κλείνει» στο 49-52. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ, με «όπλο» του την άμυνα, έφερε το παιχνίδι στα «μέτρα» του, ξεκινώντας να δημιουργεί μία διαφορά ασφαλείας. Με τις Στάνλεϊ και Χόλιβεϊ να «πυροβολούν» μέσα και εκτός της ρακέτας, ο ΠΑΟΚ έφτασε τρία λεπτά πριν το φινάλε να προηγείται με οκτώ, 54-62. Με την ζώνη στην άμυνα του Κώστα Κεραμιδά να παίρνει άριστα, ο Δικέφαλος «στρίμωξε» τη Νίκη, η οποία δεν μπορούσε να βρει με κανέναν τρόπο διάδρομο προς το καλάθι. Με δίποντο της Στάνλεϊ, ο Δικέφαλος δημιούργησε διψήφια διαφορά, 54-64, με τη Νίκη να απαντά με τρίποντο της Γιανγκ, 57-64. Στο τελευταίο λεπτό, η Κιλαζίδου έκλεψε και σε ανοικτό γήπεδο άφησε την μπάλα στο καλάθι της Νίκης, 57-66. Το σκορ δεν άλλαξε δραματικά, με τον Δικέφαλο να παίρνει το ροζ φύλλο με 59-66. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Κώστα Κεραμιδά, στις 20 Νοεμβρίου, εντός έδρας, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-36, 49-52, 59-66

ΠΑΟΚ (Κεραμιδάς): Χόλιβεϊ 17, Στάνλεϊ 22(2), Χαιριστανίδου 8, Μακιτάλο, Παυλοπούλου 4, Κατσαμούρη 2, Τόλη Κ., Στεφανάκη Ι, Τόλη Ε., Καρλάφτη 8(2), Κιλαζίδου 5, Στοΐλκοβιτς