Με το βλέμμα στην κορυφή!

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών

Με διάθεση ανανέωσης και με στόχο την επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού βόλεϊ, ο «Κυπελλούχος» Ελλάδος ΠΑΟΚ ξεκίνησε ακόμα μία αγωνιστική περίοδο με όνειρα και φιλοδοξίες. 

Το πάρε-δώσε του καλοκαιριού!

Έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την διατήρηση του περσινού κορμού, η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού είχε ως στόχο την βελτίωση κομβικών για το άθλημα θέσεων. 

Όσον αφορά τις ανανεώσεις οι: Αναστάσης Γάτσης, Νικήτας Εφραιμίδης, Θανος Τερζής, Ντίμα Φιλίποφ, Γιάννης Τακουρίδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Μπούτος, ήταν εκείνοι που επιλέχθηκαν να φορέσουν τα ασπρόμαυρα για ακόμα μία χρονιά. 

Παρελθόν από την περσινή ομάδα αποτέλεσαν οι: Αλεξάνταρ Όκολιτς, Γκάρετ Μουαγκουτουτία, Ζένια Γκόρτσανιουκ, Νιλς Κλαπβάϊκ και Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, ενώ ο Κώστας Καπετανίδης αγωνίζεται ως δανεικός στην Ελπίδα Αμπελοκήπων.

Πρώτη μεταγραφή για τον Δικέφαλο ήταν ο Καναδός Steven Marshall και ακολούθησαν οι Δημήτρης Χαραλαμπίδης, Γιώργος Στεφάνου, Σωτήρης Σωτηρίου και ο Dmitriy Ilinikh από την Ρωσία. Οι μεταγραφικές κινήσεις ολοκληρώθηκαν με την απόκτηση των δυο Κουβανών αθλητών, Dariel Albo και Jose Sandoval.

Όσον αφορά την τεχνική ηγεσία, ο Γιούρι Φιλίποφ αντικαταστάθηκε στα τέλη της περιόδου προετοιμασίας από τον Κώστα Δεληκώστα.

Έναρξη επίσημων υποχρεώσεων!

Με τον θεσμό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» άνοιξε η αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα έδειξε σοβαρό πρόσωπο και με καθαρές νίκες επί των Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015 και Ελπίδας Αμπελοκήπων, πήρε άνετα την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου θα αντιμετώπιζε σε διπλά παιχνίδια τον Ολυμπιακό. 

Όσον αφορά την Volleyleague, μπορεί ο Δικέφαλος να μην ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο, καθώς γνώρισε την ήττα στην πρεμιέρα από τον Ολυμπιακό με 0-3, ωστόσο οι δύο συνεχόμενες καθαρές νίκες με Παμβοχαϊκό και Ελπίδα Αμπελοκήπων έδωσαν το έναυσμα της αντεπίθεσης. 

Στην συνέχεια, οι παίκτες του Κώστα Δεληκώστα έστρεψαν το βλέμμα τους στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας ωστόσο την ήττα με 3-0.

Διορθωτικές κινήσεις!

Τα πειθαρχικά παραπτώματα των δύο Κουβανών παικτών, Dariel Albo και Jose Sandoval, ανάγκασαν τους ιθύνοντες του τμήματος στην λύση συνεργασίας τους με τους δύο παίκτες. 

Περιθώρια για μεγάλες αλλαγές δεν υπήρχαν, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έφερε τον Ολλανδό διαγώνιο, Kay Van Dijκ, προκειμένου να καλύψει τα αγωνιστικά κενά του. 

Θετική εικόνα στη συνέχεια!

Με την έλευση του Kay Van Dijk, ο Δικέφαλος παρουσίασε όμορφο βόλεϊ το οποίο συνοδεύτηκε μάλιστα με σημαντικά αποτελέσματα σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 2/2 κερδίζοντας τον ΟΦΗ στην Θεσσαλονίκη με 3-0 και τον Φοίνικα στην Σύρο με 1-3, ενώ λίγο έλειψε να ολοκληρώσει μία σπουδαία ανατροπή στο Λιγκ Καπ, όμως παρά τη νίκη του με 3-0 στα σετ, ο Δικέφαλος «λύγισε» στο χρυσό σετ με 9-15 και έμεινε εκτός τελικών. 

Στην Ευρωπή θετική ήταν η εμφάνιση στο Λβιβ, η οποία συνοδεύτηκε με καθαρή νίκη 1-3 επί της Μπάρκομ-Καζάνι. 

Η ατυχία των τραυματισμών χτύπησε και εδώ!

Το «παζλ» των φετινών άτυχων των τμημάτων του Συλλόγου μας, συμπλήρωσε ο Έλληνας κεντρικός, Γιάννης Τακουρίδης. Ο Τακουρίδης αποκόμισε ρήξη αχίλλειου στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015, τραυματισμός όπου τον αναγκάζει να μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για τουλάχιστον 5 μήνες. 

Δεν άντεξαν το «σοκ» του Τακουρίδη

Λίγες μέρες μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Τακουρίδη, ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Μπάρκομ στο PAOK Sports Arena, γνωρίζοντας την ήττα τόσο στην κανονική διάρκεια με 0-3 όσο και στο χρυσό σετ με 14-16, μένοντας εκτός συνέχειας. 

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις για το 2019, έκλεισαν με νίκη επί της αξιόμαχης Κηφισιάς με 3-2. 

Το συμπέρασμα!

Ο Δικέφαλος κλείνει την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω Χριστουγέννων στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά η διακοπή θα επιτρέψει τόσο στους ιθύνοντες να πάρουν τις σωστές αποφάσεις όσον αφορά την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας μας, όσο και στο τεχνικό τιμ να δουλέψει περισσότερο με τους αθλητές.

Η ομάδα του Κώστα Δεληκώστα δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά και να καθίσει και πάλι στον θρόνο του ελληνικού βόλεϊ. 

Η Διοίκηση για την καλύτερη διάρθρωση του ρόστερ δεν υπολόγισε χρήματα, προκειμένου ο ΠΑΟΚ να φανεί ανταγωνιστικός την φετινή σεζόν.

Τα αποτελέσματα:

Λιγκ Καπ: ΠΑΟΚ-Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 3-0
Λιγκ Καπ: Ελπίδα Αμπελοκήπων-ΠΑΟΚ 0-3
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-3
Παμβοχαϊκός-ΠΑΟΚ 1-3
ΠΑΟΚ-Ελπίδα Αμπελοκήπων 3-1
Λιγκ Καπ: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-0
Φοίνικας Σύρου-ΠΑΟΚ 1-3
Λιγκ Καπ: ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-0, χρυσό σετ 9-15
ΠΑΟΚ-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3-0
CEV Cup: Μπάρκομ-ΠΑΟΚ 1-3
Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015-ΠΑΟΚ 1-2 
CEV Cup: ΠΑΟΚ-Μπάρκομ 0-3, χρυσό σετ 14-16
ΠΑΟΚ-Κηφισιά 3-2

Επόμενοι αγώνες:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
Κύπελλο: Πήγασος Πολίχνης-ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Παμβοχαϊκός
Ελπίδα Αμπελοκήπων-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου
Εθνικός Αλεξανδρούπολης-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
Κηφισιά-ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

Η βαθμολογία:

 

Θέση Σωματείο Αγωνιστικές Βαθμοί
1. ΠΑΟΚ 7 20
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 8 20
3. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 8 19
4. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ 8 17
5. ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2015 7 13
6. ΚΗΦΙΣΙΑ 8 12
7. ΟΦΗ 8 10
8. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 8 8
9. ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 8 1
10. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 8 0

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ


Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter