Αυτοί που πρόλαβαν τον COVID-19 (part 2)

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

Με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις να έχουν κοπάσει τον τελευταίο μήνα με την διακοπή λόγω του κορωναϊού, το μέλλον των διοργανώσεων μοιάζει αβέβαιο.

Μπορεί τα πρωταθλήματα να μην φτάσουν ποτέ στην τελική τους ευθεία, μπορεί να ολοκληρωθούν κανονικά, μπορεί να μην απονεμηθούν τίτλοι, ο ΠΑΟΚ ωστόσο πρόλαβε και έζησε απονομές πριν τον προλάβει ο κορωναϊός.

Εκείνοι που... πρόλαβαν τον κορωναϊό: ΠΑΟΚ Mateco Κυπελλούχος Ελλάδος 2020!

Με τις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ο «Νταμπλούχος» ΠΑΟΚ Mateco καλούνταν να υπερασπιστεί τον πρώτο από τους δύο τίτλους που κατέκτησε την περσινή χρονιά, αυτόν του κυπέλλου.

Η κληρωτίδα τον έφερε αντιμέτωπο με την ομάδα του Πανοράματος στον προημιτελικό, σε εντός έδρας αναμέτρηση.

Φάση των «8»: ΠΑΟΚ Mateco-Πανόραμα HONDA 38-23

Ο κάτοχος του περσινού τροπαίου, μπήκε «φουριόζος» στο παιχνίδι, παρουσιάζοντας όμορφο χάντμπολ τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, με το 20-9 του πρώτου ημιχρόνου να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του μέχρι τότε παιχνιδιού.

Στο δεύτερο μέρος, ο Δικέφαλος έκανε διαχείριση του προβαδίσματος που είχε αποκτήσει από το πρώτο μισάωρο του αγώνα, δίνοντας ευκαιρία στον Δημήτρη Πελεκίδη να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις αθλήτριες του. Το τελικό σκορ του αγώνα έκλεισε στο 38-23, με τον ΠΑΟΚ Mateco να παίρνει την πρόκριση.

Στην ημιτελική φάση, ο «Νταμπλούχος» θα αντιμετώπιζε την Αναγέννηση Άρτας στις 22 Ιανουαρίου στο «Σπίτι του Χάντμπολ».

ΠΑΟΚ Mateco (Πελεκίδης-Βακάλης): Κατσούνη, Χατζηπαρασίδου 9, Παναγιωτίδου 3, Γκάτζιου 1, Ζυγούρα 2, Κρίτζαλη 3, Καμπόιμ, Σαμολαδά 3, Μούρνου 5, Φερφόλια 5, Τσικνάκη, Κωστοπούλου 1, Μεντεσίδου 1, Νίκολιτς 1, Βαφειάδου 4, Ματαρώνα

Φάση των «4»: ΠΑΟΚ Mateco-Αναγέννηση Άρτας Φέτα Ήπειρος 32-24

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «ασπρόμαυρες» δεν άργησαν να χτίσουν μία διαφορά των +4 γκολ, 7-3 στο 10', την οποία διατήρησαν και στη συνέχεια, κλείνοντας τελικά το ημίχρονο, προηγούμενες με +5 γκολ, 13-8.

Στην επανάληψη, τα κορίτσια του Δημήτρη Πελεκίδη, δεν έχασαν το προβάδισμα, 19-15, με τις αντίπαλες να προσπαθούν να αντισταθούν, μειώνοντας τη διαφορά στα 3 γκολ, 23-20. Παρ' όλες τις προσπάθειες αντίστασης των φιλοξενουμένων, οι «ασπρόμαυρες» διεύρυναν και πάλι το προβάδισμα στο +5, 27-22 στο 50'. Τα τελευταία 10' της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τον ΠΑΟΚ Mateco να παίρνει τη νίκη με 32-24.

Στον τελικό του θεσμού, ο ΠΑΟΚ Mateco θα αντιμετώπιζε την ομάδα της Νέας Ιωνίας.

ΠΑΟΚ Mateco (Πελεκίδης-Βακάλης): Χατζηπαρασίδου 9, Νούσια, Παναγιωτίδου, Γκάτζιου 5, Ζυγούρα 3, Κρίτζαλη, Camboim, Σαμολαδά 3, Μούρνου 3, Ferfolja 3, Τσικνάκη, Κωστοπούλου 1, Μεντεσίδου 4, Νikolic 1, Βαφειάδου, Ματαρώνα

Τελικός: ΠΑΟΚ Mateco-Ο.Φ. Νέας Ιωνίας 27-19

Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ξεκίνησε με τις Καμπόιμ (ΤΦ), Γκάτζιου, Χατζηπαρασίδου, Φερφόλια, Ζύγουρα, Μούρνου και Νίκολιτς, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 4-2 στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο δεύτερο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου ο Δικέφαλος έπαιξε καλή άμυνα, η οποία του προσέφερε επιθετικές λύσεις και ένα προβάδισμα τριών γκολ, 8-5. Στo τελευταίο δεκάλεπτο, οι νταμπλούχες ήταν ασταμάτητες και πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 12-6 και την ψυχολογία στα ύψη ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, τόσο η αμυντική όσο και η επιθετική μετάβαση του ΠΑΟΚ Mateco ήταν καταιγηστική, με τον Δικέφαλο να προηγείται στο πρώτο δεκάλεπτο με 17-10. Στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου οι νταμπλούχες, οι οποίες βρέθηκαν όλες σε φανταστική μέρα ανέβασαν την διαφορά για πρώτη φορά στα δέκα γκολ, 23-13. Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με σκορ 27-19 και με τον Δικέφαλο να κατακτά για δεύτερη συνεχή χρονιά το τρόπαιο!

MVP του τελικού αναδείχθηκε η τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ Mateco, Μπρούνα Καμπόιμ!

Φυσικά, στα αξιοσημείωτα του τελικού η δυναμική παρουσία του κόσμου του ΠΑΟΚ, ο οποίος κατέκλυσε το Φιλίππειο Γυμναστήριο της Βέροιας, πανηγυρίζοντας στο τέλος μαζί με τις Κυπελλούχες Ελλάδος 2020.

ΠΑΟΚ Mateco (Πελεκίδης-Βακάλης): Νούσια, Χατζηπαρασίδου 5, Μεντεσίδου, Γκάτζιου 11, Ζυγούρα 3, Κρίτζαλη, Ντε Ολιβέιρα, Σαμολαδά, Μούρνου 2, Φερφόλια 4, Τσικνάκη, Νίκολιτς 1, Βαφειάδου 1, Παναγιωτίδου, Κωστοπούλου, Ματαρώνα.

Γραφείο Τύπου ΠΑΟΚ

 
Ακολουθήστε μας στα social media για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα του Συλλόγου μας:
Facebook
Instagram
Youtube
Twitter