«Απόδραση απο το...Επταπύργιο»!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών
Tην τρίτη σερί νίκη και την έβδομη συνολικά στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ, καθώς επικράτησε με 70-84 εκτός έδρας της ομάδας του Παναθλητικού Συκεών, για την 13η αγωνιστική της Α1 Μπάσκετ Γυναικών, το μεσημέρι της Κυριακής 28 Ιανουαρίου, στο κλειστό γήπεδο Επταπυργίου.

Ο Δικέφαλος παρά την απουσία της Kierra Mallard και το γεγονός ότι η Λολίτα Λύμουρα αγωνίστηκε με ένεση λόγω ίωσης, μετά το πρώτο δεκάλεπτο που βρέθηκε πίσω με 4 πόντους, δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ επιθετικά στο παιχνίδι με τις γηπεδούχες να παίρνουν ένα μικρό προβάδισμα 4 πόντων, 23-19.Στην δεύτερη περίοδο η ομάδα του Δικεφάλου βρήκε ρυθμό και κατάφερε κυρίως μέσω των σωστών επιλογών στην επίθεση, αλλά και της καλής αμυντικής λειτουργίας να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη με 10 πόντους, 35-45. Στο τρίτο δεκάλεπτο του αγώνα, η αναμέτρηση κυμάνθηκε στα ίδιο πλαίσιο, με τις παίκτριες του Βασίλη Μασλαρινού να μην χάνουν το προβάδισμα και η τρίτη περίοδος να κλείνει με 54-63. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού, η ομάδα του ΠΑΟΚ παρέμεινε συγκεντρωμένη και σοβαρή, αυξάνοντας την διαφορά στους 14 πόντους και φτάνοντας έτσι στο τελικό 70-84, αποτέλεσμα που της δίνει ώθηση και θα την βοηθήσει για την συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ πέτυχε 30 πόντους έξω απο τα 6.75, 44 εντός περιφέρειας και 10 απο το σημείο των ελευθέρων βολών. 

Την επόμενη αγωνιστική ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει στο PAOK Sports Arena τον ουραγό Παναθηναϊκό (4/2), όπου και του δίνεται η ευκαιρία να διευρύνει το σερί του.

Εξαιρετικές οι δύο Αμερικανίδες του Δικεφάλου, Λιούις και Αλμπάνεζ, σημειώνοντας από 26 και 30 πόντους αντίστοιχα, με την Ταρπάγκου να ακολουθεί με 10 πόντους και τη Λύμουρα με 8, χωρίς ωστόσο να υστερήσει καμία παίκτρια.

Παναθλητικός ΑΕ Συκεών-ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ: 70-84

Αναλυτικά τα δεκάλεπτα: 23-19, 35-45, 54-63, 70-84

ΠΑΟΚ (Μασλαρινός): Κωτούλα 5(1), Λύμουρα 8(2), Μαγαλιού, Κατσαμούρη, Στεργίου, Κουλουμπή, Κριμίλη, Ταρπάγκου 10, Καρακούλα, Τράντα 5(1), Λιούις 26,  Αλμπάνεζ 30(6),