1926-2022: 96 χρόνια ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Α.Σ. ΠΑΟΚ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 12/04/2022


Μέσα σ’ ένα ιδιαίτερα δυσμενές περιβάλλον, με την παγκόσμια ειρήνη να θεωρείται περισσότερο ευάλωτη από την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά, όλοι εμείς που τα τέσσερα «ιερά» γράμματα, Π.Α.Ο.Κ., αποτελούν τρόπο ζωής, ιδεολογία και κουλτούρα, καλούμαστε σήμερα, 12 Απριλίου, ανήμερα της καταστατικής εορτής του Σωματείου μας να γυρίσουμε το βλέμμα στο μακρινό 1926, όπου πήρε σάρκα και οστά ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών.

Αποτίοντας φόρο τιμής στους ιδρυτές και σε όλους εκείνους που τα επόμενα χρόνια πάλεψαν και μόχθησαν για να μεγαλουργήσει αυτό Σωματείο, χάρηκαν με τις χαρές του και λυπήθηκαν με τις λύπες του, σήμερα, 96 χρόνια μετά, η «ναυαρχίδα» του Σωματείου, το ποδοσφαιρικό τμήμα, τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης, πραγματοποιώντας μεγαλειώδη ευρωπαϊκή πορεία γιγαντώνοντας το όνομα του Συλλόγου.

Ενώ και τα υπόλοιπα τμήματα παλεύουν όλα στις ανώτερες κατηγορίες των αθλημάτων τους, διεκδικώντας και κατακτώντας τίμια και «καθαρά» τρόπαια, κερδισμένα μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, μέσα από τον ιδρώτα των αθλητών και των αθλητριών του και τις ακούραστες προσπάθειες και την υποστήριξη όλων όσων γαλουχήθηκαν με το όνομα ΠΑΟΚ.

Τα 5000 αετόπουλα που αγωνίζονται σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, σε 24 Ολυμπιακά αθλήματα αποτελούν την παρακαταθήκη για την επόμενη γενιά, ενώ οι φίλαθλοί του αποτελούν πάντα το σημείο αναφοράς του Σωματείου μας.

Η πρόκληση της δημιουργίας του νέου γηπέδου της Τούμπας αποτελεί τον επόμενο μεγάλο στόχο, με την Oικογένεια του ΠΑΟΚ να είναι από καιρού καθ’ όλα έτοιμη από τη δική της πλευρά να επιτελέσει το καθήκον της.

Αναμένουμε την ελληνική πολιτεία να λύσει τον γόρδιο δεσμό, να δείξει τη βούληση που χρειάζεται ούτως ώστε ο ΠΑΟΚ άμεσα να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του νέου «σπιτιού» του που θα στεγάσει για τα επόμενα χρόνια τα όνειρα αυτού του μεγάλου Σωματείου, έτσι ώστε μέχρι τα εκατό χρόνια του Σωματείου μας, ο ΠΑΟΚ να έχει τη δική του σύγχρονη αθλητική στέγη.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ