«Διπλό» χαρακτήρα για τον ΠΑΟΚ στα Γιάννενα!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Α1 Μπάσκετ γυναικών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στα Γιάννενα, του τοπικού ΠΑΣ, με 84-90. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κολλάτου, Τζετ-Ουίλσον, Καρλάφτη, Θεοδώρου και Ουίλιαμς. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχες μπορεί να ξεκίνησαν με 5-0 σερί, ωστόσο ο ΠΑΟΚ απάντησε με δικό του 0-8 σερί, παίρνοντας προβάδισμα με τις δύο βολές της Θεοδώρου, 5-8. Με Θεοδώρου και Ουίλιαμς να ηγούνται επιθετικά, ο ΠΑΟΚ κρατούσε σε απόσταση ασφαλείας την ομάδα των Ιωαννίνων, 9-15, και χάρη σε τρίποντο της Κολλάτου αύξησε ακόμα περισσότερο την διαφορά του, 9-18. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν και με 11-0 σερί πήραν το προβάδισμα, 20-18, με την Κατσαμούρη να ισοφαρίζει σε 20-20, τελικό σκορ για το πρώτο δεκάλεπτο. 

Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με την Ουίλιαμς «φορτωμένη» με φάουλ, ο Άγγελίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής στην Κατσαμούρη. Έτσι, ο Δικέφαλος βρήκε τους πρώτους του πόντους στο δεκάλεπτο στο πρόσωπο της Ελληνίδας σέντερ, με τις γηπεδούχες ωστόσο να εκμεταλλεύονται τις δικές τους στιγμές, 29-28. Οι δύο ομάδες ήταν μαζί στο σκορ καθόλη την διάρκεια του δεκάλεπτο, με τη μία ομάδα να διαδέχεται την άλλη στο σκοράρισμα. Η Μπριγκς έκανε το 42-40 για τον ΠΑΣ, με την βολή της Κολλάτου να διαμορφώνει το τελικό σκορ του ημιχρόνου, 42-41. 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ εμφάνισε δύο πρόσωπα στο τρίτο δεκάλεπτο. Στην αρχή δεν πάτησε καλά στο παρκέ, επιτρέποντας στον ΠΑΣ να πάρει μάλιστα και διψήφιο προβάδισμα στα πρώτα τρεισήμισι λεπτά, 56-46. Η Ουίλσον με πέντε δικούς της πόντους μείωσε την διαφορά για τον ΠΑΟΚ, 56-51, ενώ στη συνέχεια Ουίλσον και Καρλάφτη με δικά τους τρίποντα έφεραν την διαφορά στον πόντο, 60-59. Με τα γκαρντ του ΠΑΟΚ σε καλή κατάσταση, ο Δικέφαλος πήρε και πάλι το προβάδισμα, χάρη σε καλάθια των Κολλάτου, Ουίλσον και Κιλαζίδου, 62-67, σκορ το οποίο ήταν και τελικό για το τρίτο δεκάλεπτο. 

Στην τελευταία περίοδο, μπορεί ο ΠΑΣ να μπήκε δυνατά με σερί 4-0, φέρνοντας την διαφορά στον πόντο, 66-67, ωστόσο στη συνέχεια ανέλαβε δράση η Ουίλσον, η οποία με πέντε δικούς της πόντους αύξησε και πάλι την διαφορά, 66-72. Το παιχνίδι συνέχισε να κινείται σε ψηλό επιθετικό τέμπο, με τον ΠΑΟΚ να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις συνθήκες του. Ο Δικέφαλος, αν και έχασε την Ουίλιαμς με πέντε φάουλ, ενώ παράλληλα είχε να διαχειριστεί και κάποιες... περίεργες αποφάσεις, κρατούσε την διαφορά την οποία επέκτεινε βγάζοντας ψυχή. Με... δήμιο του ΠΑΣ την Καρλάφτη, ο ΠΑΟΚ ένα λεπτό πριν το τέλος πήρε διψήφια διαφορά, 79-90. Με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει... ριζικά, ο Δικέφαλος έφυγε με το... διπλό από τα Γιάννενα με 84-90. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Άγγελου Αγγελίδη, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 13:00, απέναντι στην Δάφνη Αγ. Δημητρίου εντός έδρας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. 

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-41, 62-67, 84-90

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 5, Κιολεόγλου, Θεοδώρου 5(1), Στεφανάκη, Κατσαμούρη 8, Μινοβγίδου, Ουίλιαμς 12, Τζετ-Ουίλσον 24(5), Καρλάφτη 21(4), Κολλάτου 15(2).