Στρέφει το βλέμμα του στις εγχώριες διοργανώσεις...

paok
Κατηγορία: Χάντμπολ Γυναικών

Για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των «32» του EHF European Women's Cup, ο ΠΑΟΚ mαteco αντιμετώπισε το απόγευμα του Σαββάτου την πολωνική, KPR Gminy Kobierzyce, γνωρίζοντας την ήττα με 23-28. 

Ο ΠΑΟΚ mαteco παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Τσικνάκη, Μπροκάρντο, Αμβροσιάδου, Χατζηπαρασίδου, Σεβδίλη, Μποριζόφσκα και Γκρμπάβσεβιτς. 

Δυναμικά μπήκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ mαteco, στηριζόμενος επιθετικά στην περιφέρεια του. Μπροκάρντο και Χατζηπαρασίδου μπήκαν... ζεστές, με τον Δικέφαλο να δημιουργεί μία καλή διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο, 6-3. Στη συνέχεια όμως οι Πολωνές έβγαλαν αντίδραση, και ανοίγοντας το γήπεδο με γρήγορη κυκλοφορία, έφεραν το παιχνίδι στα ίσια σε πρώτη φάση, 7-7, ενώ στη συνέχεια πέρασαν και μπροστά, 10-11. Ο ΠΑΟΚ δεν άφηνε τις φιλοξενούμενες να ανοίξουν την διαφορά, σκοράροντας με Γκρμπάβσεβιτς, 12-13, ωστόσο οι Πολωνές βρήκαν τον τρόπο και πήραν μία μικρή διαφορά, 12-16. Η Μποριζόφσκα μείωσε, 13-16, με το 13-17 να είναι το τελικό σκορ του πρώτου μέρους. 

Μ' ένα σερί δύο τερμάτων από κάθε ομάδα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Δικέφαλο να κάνει το 15-17 με Μποριζόφσκα και Μπροκάρντο, και τις Πολωνές με την σειρά τους το 15-19. Ο ΠΑΟΚ απάντησε με 3-0 σερί χάρη σε δύο γκολ της Σεβδίλη και ένα της Μπροκάρντο, μειώνοντας στο γκολ, 18-19. Οι «ασπρόμαυρες» προσπαθούσαν να κάνουν την ανατροπή και να μεταφέρουν το άγχος στις φιλοξενούμενες, ωστόσο εκείνες έβρισκαν τον τρόπο να έχουν το προβάδισμα. Στην τελική ευθεία ο Δικέφαλος ήταν πίσω με τρία γκολ, 23-26, προσπαθώντας την ανατροπή. Κάτι τέτοιο δεν ήρθε, με τις Πολωνές να παίρνουν τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στην επόμενη φάση. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Δημήτρη Πελεκίδη, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, απέναντι στον ΟΦΝΙ, εκτός έδρας, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α1. 

ΠΑΟΚ mαteco (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 3, Μαυροσαββίδου, Μεντεσίδου, Βράνσιτς, Χριστοφόρις, Καπρινιώτη, Σαμολαδά, Αμβροσιάδου, Σεβδίλη 4, Γκόμες, Ζενελι 1, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάβτσεβιτς 6, Ριμπέιρο 1, Μπουράτο 6.