Πάει στα Χανιά για την ισοφάριση!

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

Με νίκη «άνοιξε» την σειρά των Play-Off απέναντι στον ΟΑ Χανίων ο ΠΑΟΚ, κερδίζοντας στο PAOK Sports Arena με 83-73. 

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας να διαχειριστεί την απουσία της Ευγενίας Κολλάτου, παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Τζετ-Ουίλσον, Καρλάφτη, Ουίλιαμς και Πέρι. 

Δυναμικά μπήκε ο ΠΑΟΚ στην πρώτη περίοδο, και με επιθετική ποικιλία όσον αφορά στο σκοράρισμα των προσώπων, πήρε διαφορά ασφαλείας, 12-4, αναγκάζοντας τον προπονητή των Χανίων σε τάιμ-άουτ. Η συνέχεια ήταν ίδια, ο Δικέφαλος διατηρούσε την διαφορά που «έχτισε» από την αρχή, με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 18-12. 

Μ' ένα ξέσπασμα στην αρχή του δευτέρου δεκάλεπτου με επιμέρους σκορ 9-2, ο ΠΑΟΚ αύξησε την διαφορά σε διψήφια επίπεδα, 27-14. Με επιθετικές απειλές τις Καρλάφτη, Τζετ-Ουίλσον και Ουίλιαμς, ο Δικέφαλος συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, παίζοντας συνολικά και καλή άμυνα. Με την διαφορά να συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα, το πρώτο μέρος τελείωσε με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με 15, 41-26. 

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Δικέφαλος συνέχισε να στηρίζεται επιθετικά στις Καρλάφτη και Τζετ-Ουίλσον, παίρνοντας παράλληλα σημαντικές βοήθειες από τις ψηλές του, Πέρι και Ουίλιαμς. Η διαφορά συνέχισε να παραμένει σε διψήφια επίπεδα, ενώ με βολές της Καρλάφτη έφτασε στην μέγιστη τιμή της, 52-34. Σ' εκείνο τη σημείο οι φιλοξενούμενες έβγαλαν αντίδραση και μείωσαν στο σκορ, μέχρι και το τελικό για το τρίτο δεκάλεπτο 58-47. 

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η διαφορά παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, με την Τζετ-Ουίλσον να ηγείται επιθετικά, 61-54. Μετά από εκείνο το σημείο, τα Χανιά έβγαλαν αντίδραση μειώνοντας το σκορ σταδιακά, μετατρέποντας το παιχνίδι σε «ντέρμπι», 65-60. Ο Δικέφαλος δεν έχασε την ψυχραιμία, διατηρώντας το προβάδισμα σε όλο το διάστημα. Ο ΟΑ μείωσε μέχρι στο καλάθι, 70-68. Με «κρεσέντο» της Καρλάφτη η διαφορά αυξήθηκε, 75-68, ενώ η Ουίλιαμς έδωσε το μαξιλαράκι ασφαλείας, 77-68. Η διαφορά αυτή ήταν καταδικαστική για τις «Κρητικές», με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 83-73. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Άγγελου Αγγελίδη, την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 14:00, εκτός έδρας, κόντρα στον ΟΑ Χανίων, για το Game 2 της σειράς. 

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 41-26, 58-47

ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Κιλαζίδου 8, Κιολέογλου, Στεφανάκη, Κατσαμούρη 2, Μινοβγίδου, Τόγια, Ουίλιαμς 15, Τζετ-Ουίλσον 24(2), Καρλάφτη 26(2), Πέρι 5, Πολυμέρου.