Έντινα Γκάνγκλ: Μία Ολυμπιονίκης κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Πόλο Γυναικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 09/06/2023


Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Πόλο γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Έντινα Γκάνγκλ, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024. 

Γεννημένη στην Ουγγαρία στις 25/06/1990, η Έντινα Γκάνγκλ αγωνίζεται ως τερματοφύλακας και έχει ύψος 181cm. 

Πρόκειται για μία αθλήτρια με μεγάλη και πλούσια καριέρα, αγωνιζόμενη κατά κύριο λόγο στο πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, για λογαριασμό της UVSE, με την οποία κατέκτησε αρκετούς εγχώριους τίτλους, ενώ αγωνίστηκε παράλληλα και στην Euro League. 

Τις περασμένες δύο σεζόν ήρθε για πρώτη φορά στην χώρα μας, αγωνιζόμενη με το σκουφάκι του ΑΝΟΓ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πετυχημένη πορεία της ομάδας της Αττικής. 

Σε Εθνικό επίπεδο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουγγαρίας. Μάλιστα, το 2016 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βελιγράδι, το 2021 το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, και το 2022 το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Βουδαπέστη. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Έντινα Γκάνγκλ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Ευχαριστώ πολύ τον υπεύθυνο του τμήματος υδατοσφαίρισης, κ. Γιώργο Νικολαΐδη. Θέλω να προσκαλέσω τον κόσμο του ΠΑΟΚ, να έρθει στο κολυμβητήριο και να μας υποστηρίξει θερμά στο νέο πρωτάθλημα της σεζόν 2023-24. Για εμένα αποτελεί μία πρόκληση να στηρίξω τις συμπαίκτριες καθώς και την προπονήτρια, Χρύσα Χατζέλλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την διοίκηση του ΑΝΟΓ για τα πολύ ωραία χρόνια που πέρασα στην ομάδα της Γλυφάδας, και θέλω επίσης να τους ευχηθώ καλή επιτυχία». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Έντινα!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ