Σάρον Τσεπτσούμπα: Η κορυφαία σκόρερ της περσινής Volley League γυναικών, στον ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Γυναικών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 12/06/2023


Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την αθλήτρια, Σάρον Τσεπτσούμπα, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024. 

Γεννημένη στη Κένυα στις 26/10/1998, η Σάρον Τσεπτσούμπα αγωνίζεται ως διαγώνιος και έχει ύψος 183cm. 

Ξεκίνησε την καριέρα της τη σεζόν 2017-18 από τη Kenya Prisons, με την οποία απέκτησε τις πρώτες της παραστάσεις. 

Η σεζόν 2018-19 την βρήκε στην Kenya Pipeline, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Κένυας, ενώ τερμάτισε τρίτη στο αφρικανικό πρωτάθλημα χωρών. 

Την επόμενη σεζόν (2019-20) αγωνίστηκε για λογαριασμό της Kenya Commercial Bank, ωστόσο η σεζόν τελείωσε πρόωρα λόγω του κορωνοϊού. 

Στις δύο επόμενες σεζόν (2020-21, 2021-22) παρέμεινε στην Kenya Commercial Bank, με την οποία κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Κένυας και ένα αφρικανικό πρωτάθλημα χωρών. 

Την περσινή σεζόν (2022-23) πραγματοποίησε την πρώτη της σεζόν εκτός Κένυας, παίζοντας στην χώρα μας, για λογαριασμό του Άρη. Μάλιστα, οι εξαιρετικές εμφανίσεις της την ανέδειξαν ως κορυφαία σκόρερ της ελληνικής Volley League γυναικών την αγωνιστική χρονιά που μας πέρασε. 

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα της Κένυας, με την οποία μάλιστα αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021. Πέρα της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει αγωνιστεί και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2019, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το Παναφρικανικό Πρωτάθλημα με την χώρα της. 

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, η Σάρον Τσεπτσούμπα, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έρχομαι στην «ασπρόμαυρη» Οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ευχαριστώ την Διοίκηση και το προπονητικό σταφ, για την εμπιστοσύνη τους. Εύχομαι μία πετυχημένη σεζόν, με υγεία και χαρά». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Σάρον!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ