Παναγιώτης Τσακλής: Ένας σπουδαίος επιστήμονας και προπονητής, στο επιτελείο του Στίβου του ΠΑΟΚ!

paok
Κατηγορία: Στίβος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θεσσαλονίκη, 03/12/2023


Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Στίβου, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον προπονητή, Παναγιώτη Τσακλή. 

Ο Δρ. Παναγιώτης Τσακλής, είναι Τακτικός Καθηγητής Εμβιομηχανικής - Εργονομίας και Αθλητικής Τραυματολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι επισκέπτης Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ (Γ’ Ορθοπαιδική Κλινική, στο Γ.Ν. “Παπαγεωργίου”) και μέλος της ερευνητικής ομάδας «Ορθοπαιδικής και Αναγεννητικής Ιατρικής CORE-ΚΕΔΕΚ-ΑΠΘ». Κατέχει τη θέση Research associate, Department of Molecular Medicine and Surgery – Growth and Metabolism στο Karolinska Institute, Sweden.

Είναι κάτοχος βασικού πτυχίου των Τμημάτων Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙΘ (1987) και του ΤΕΦΑΑ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με κύρια ειδικότητα «Κλασσικός Αθλητισμός» και δευτερεύουσα «Βάρη» (1991). Ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στη Βιολογία της Άσκησης στο ΑΠΘ το 2001. Έκανε το μεταδιδακτορικό του (postDoc studies fellowship) στο Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας, στον τομέα της Εμβιομηχανικής και του Κινητικού Ελέγχου (2005-2006). Μετεκπαιδεύτηκε στον τομέα της Μηχανικής Ιστών στο HST – Harvard Medical School/MIT (2007) και τοποθετήθηκε ως ερευνητής στο Dept of Mechanical Engineering (Bioengineering)-Massachusetts Institute of Technology (ΜΙΤ) USA, με αντικείμενο την Αναγέννηση Ιστών και Οργάνων, (2008-2012). Είναι μέλος της Ένωσης Μεταπτυχιακών Υποτρόφων του Harvard Medical School.

Η διδασκαλία και η Ερευνητική εξειδίκευση του αφορούν: την εφαρμοσμένη Εμβιομηχανική και τον Κινητικό έλεγχο στο χώρο της Αποκατάστασης, Ισοκινητική δυναμομετρία, Αναγεννητική μηχανική Ιστών και οργάνων, Εργονομία και Ασφάλεια Εργασίας και την Αθλητική Φυσικοθεραπεία.

Είναι αδειοδοτημένος επαγγελματίας Φυσικοθεραπευτής από το 1987, μέλος του ΠΣΦ.

Στο χώρο του αγωνιστικού Αθλητισμού, ο Δρ. Τσακλής είναι επαγγελματίας προπονητής στίβου (Α’-κατηγορίας ΓΓΑ) από το 1991 και διατέλεσε Ομοσπονδιακός Προπονητής του ΣΕΓΑΣ (2016-2021).

Το προπονητικό του αντικείμενο είναι οι ρίψεις. Στη διάρκεια της πορείας του έχει συνεργαστεί με συλλόγους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, ως συμβεβλημένος σωματειακός ή συνεργάτης προπονητής (ΓΣ Ηρακλής, ΑΣ ΠΑΟΚ, Τρίτων) ενώ έχει γυμνάσει και αθλητές συλλόγων εκτός Θεσσαλονίκης. Στα 30 χρόνια, επέβλεψε επίλεκτους αθλητές, όπως ο Radoman Scekic (84,08m ακόντιο, ρεκόρ Σερβίας), ο Νίκος Ευθαλιάδης (74,25m ακόντιο, 3ος Α/Γ 2015, 2ος 2016), ο Λεωνίδας Κολώνιας (70,04m ακόντιο, 3ος Κ23 2018, 1ος Κ23 2019), ο Ραφαήλ Βουτουφιανάκης (67,43m ακόντιο, 3ος Κ20 2018), Δώρα Αραμπατζή (53,20m ακόντιο, 2η Κ23 2019), Δημήτρης Κωτσιάκος (16,24m σφαίρα, 1ος Κ20 2020, 3ος Κ23 2023) και αρκετοί άλλοι. Την περίοδο 2008-2012 όπου δούλευε ως Ερευνητής στο ΜΙΤ, ήταν και υπεύθυνος των ρίψεων του Πανεπιστημίου με συμμετοχή στο NCAA Division III. Επίσης υπήρξε προπονητής της Ολυμπιακής προετοιμασίας των Ολυμπιονικών Αλέξανδρου Νικολαϊδη† (TKD) και Ηλία Ηλιάδη (Judo).

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Παναγιώτης Τσακλής, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον ΠΑΟΚ, μιας και έχω ήδη υπό την επίβλεψη μου δύο ικανούς αθλητές του, οι οποίοι πρωταγωνιστούν και βελτιώνονται στις κατηγορίες τους και επιπλέον διότι, ως αθλητής αγωνίστηκα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ και έκλεισα την καριέρα μου σε αυτόν. Ταυτόχρονα διέκρινα το πολύ θερμό, φιλόξενο και υποστηρικτικό κλίμα από μέρους της διοίκησης του Τμήματος Στίβου του Συλλόγου, γεγονός το οποίο μετράει ιδιαίτερα στις επιλογές μου και εξασφαλίζει απερίσπαστα τον επαγγελματισμό μου και τους στόχους μου για προπονητική υψηλού αθλητισμού, δίχως περιπλοκές». 

Καλώς ήρθες στον ΠΑΟΚ, Παναγιώτη! 

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ 
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ