Κρατάει την αντίδραση και τη νίκη στην Κηφισιά!

paok
Κατηγορία: Βόλεϊ Ανδρών

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στη Volley League ανδρών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας στη Κηφισιά του τοπικού ΑΟΠ με 2-3 σετ, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. 

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τους: Γαλιώτο, Τρούχτσεφ, Φαν Χάρντερεν, Λινάρδο, Σαμοιλένκο, Βαν Ντεν Ντρις και λίμπερο τον Κοκκινάκη.

«Μουδιασμένο» ήταν το ξεκίνημα στο πρώτο σετ, με λάθη στο σερβίς και αναποτελεσματικότητα στην επίθεση. Αυτό επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν προβάδισμα, 11-5, το οποίο συνέχισαν να διατηρούν, 16-9. Στη συνέχεια ο Δικέφαλος ανέβασε ρυθμό και μείωσε στο σκορ, 21-17, ωστόσο δεν κατάφερε το κάτι παραπάνω, με το 25-21 να διαμορφώνει το 1-0 στα σετ. 

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του δευτέρου σετ, με τις δύο ομάδες να είναι μαζί στο σκορ από την αρχή έως και τα μέσα, 13-13. Σ' εκείνο το σημείο, το επιθετικό πρόβλημα του Δικεφάλου εμφανίστηκε, και σε συνδυασμό με κακή λειτουργία στο μπλοκ-άμυνα, οι γηπεδούχοι πήραν σημαντικό προβάδισμα, 18-14. Στην τελική ευθεία η διαφορά μειώθηκε, 24-22, με τον Δικέφαλο να «σπαταλά» κόντρα μπάλα για να μειώσει στον πόντο, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε η Κηφισιά κάνοντας με 25-22 το 2-0. 

Δυναμικά ξεκίνησε στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ, πιέζοντας την υποδοχή των γηπεδούχων στους πρώτους πόντους, κάτι το οποίο του έδωσε το προβάδισμα, 5-8. Ο Δικέφαλος συνέχισε να διατηρεί το προβάδισμα των τριών πόντων, 10-13, ωστόσο το σετ ισορρόπησε στα μέσα, 16-16. Σε κομβικό σημείο ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, 18-21. Μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους, οι παίκτες του Δικεφάλου με 20-25 έκαναν το 2-1 στα σετ. 

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στο τέταρτο σετ, ιδιαίτερα στο σερβίς αλλά και στο μπλοκ, ο ΠΑΟΚ πήρε από νωρίς το προβάδισμα, 6-10. Με εξαιρετική εικόνα, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να αυξάνει το προβάδισμα, 10-16. Στην τελική ευθεία οι παίκτες του Δικεφάλου πήραν ξεκάθαρα τα... ηνία του σετ, 13-21, κάνοντας το 2-2 με 14-25, με τη νίκη να κρίνεται στο τάι-μπρέικ. 

Δυναμικά ξεκίνησε στο τάι-μπρέικ ο Δικέφαλος, επιβάλλοντας από νωρίς το παιχνίδι του, κάτι το οποίο του έδωσε το προβάδισμα από νωρίς, 3-6. Στη συνέχεια με επίθεση Βαν Ντεν Ντρις και μπλοκ Τακουρίδη, οι δύο ομάδες άλλαξαν τερέν με το σκορ στο 4-8. Ύστερα από την αλλαγή, οι γηπεδούχοι έβγαλαν μία αντίδραση μειώνοντας, 7-9, ωστόσο με Τρούχτσεφ και Βαν Ντεν Ντρις ο ΠΑΟΚ πήρε πλήρως τα... ηνία του σετ, 8-14, κατακτώντας το στη συνέχεια με 10-15, 2-3. 

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για το σύνολο του Γιόσκο Μιλενκόσκι, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 20:00, εντός έδρας, κόντρα στον ΑΟ Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Volley League ανδρών.

Σε λίγο τα στατιστικά...