Μάγκας και Ευρωπαίος ο ΠΑΟΚ Domus Ergo!

paok
Κατηγορία: Πόλο Ανδρών

Τεράστια πρόκριση στους ημιτελικούς της Α1 Πόλο ανδρών πήρε ο ΠΑΟΚ Domus Ergo, επικρατώντας στην διαδικασία των πέναλτι του Απόλλωνα Σμύρνης με 14-13 τελικό σκορ. 

Έτσι, οι παίκτες του Δικεφάλου έκαναν το 2-0 στην σειρά, προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση της Α1, εξασφαλίζοντας παράλληλα το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι, γεμάτο ήταν επιθετικά το πρώτο οκτάλεπτο. Ο Δικέφαλος με Ντέλιτς έκανε το 1-0, οι αντίπαλοι ισοφάρισαν, 1-1, με τους Κεχαλάρη και Ντέλιτς να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων, 3-1. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, 3-3, ο Καρατζάς έδωσε το προβάδισμα, 4-3, ο Απόλλων απάντησε, 4-4, με τον Τσολακούδη να διαμορφώνει το τελικό 5-4. 

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ν. Προσινικλής έκανε το 6-4, οι αντίπαλοι μείωσαν, 6-5, με τον Κεχαλάρη να δίνει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων, και τον Τσολακούδη τριών, 8-5. Οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, 8-6. 

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Λασκαρίδης έκανε το 9-6. ο Απόλλων μείωσε, 9-7, με τον Κόουπμαν να γράφει το 10-7, σκορ το οποίο ήταν και τελικό. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, τρία γκολ του Απόλλωνα έστειλαν το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς το 10-10 ήταν τελικό σκορ. 

Στην διαδικασία των πέναλτι, Ντέλιτς, Λασκαρίδης, Τσολακούδης και Κεχαλάρης σκόραραν, ο Αϊβαλιώτης έπιασε το τελευταίο πέναλτι, και ο ΠΑΟΚ Domus Ergo προκρίθηκε στους «4» της Α1. 

Τα οκτάλεπτα: 5-4, 3-2, 2-1, 0-3, 4-3 (πεν)

ΠΑΟΚ Domus Ergo (Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης 3, Προσινικλής Ν. 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης 3, Τσολακούδης 2,  Ξυλάς, Ντέλιτς 3, Προσινικλής Π., Κόουπμαν 1, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σαλέχ, Καρατζάς.