Η κοπή βασιλόπιτας του στίβου!

paok
Κατηγορία: Στίβος
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια γιορτή του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου στην κατάμεστη αίθουσα "Αριστοτέλης" του Μακεδονία Παλλάς.

Αν και μεσοβδόμαδα, αλλά και Τσικνοπέμπτη, ο κόσμος άγγιξε τα 400 άτομα δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι επικρατεί κλίμα ενότητας στο τμήμα.

Παρουσία του Γενικού Γραμματέαα του Α.Σ. ΠΑΟΚ κ. Αθανάσιου Καπετανάκη, αλλά και του Προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιου Τομπούλη, η εκδήλωση ξεκίνησε με μια μικρή αναδρομή στην αγωνιστική σεζόν που πέρασε. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν άνθρωποι που στηρίζουν το τμήμα, ξεκινώντας με το U BAR PROJECT και τους Παναγιώτη και Μάνο Λαζίδη για την πολυετή προσφορά τους. Ο κ. Διαλεχτός Δημάκης και η εταιρεία Δημάκης A.E Ολοκληρωμένα Ενεργειακά Συστήματα ξεκίνησε μια δυνατή συνεργασία με το τμήμα από φέτος, δείχνοντας με το "καλημέρα" την ανεκτίμητη προσφορά της και έτσι δικαίως ήταν η επόμενη βράβευση της βραδιάς.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ειδική βράβευση στον κ. Ιπποκράτη Ιντσίδη γονέα αθλητών του τμήματος όπου κάθε χρόνο ανιδιοτελώς προσφέρει μεγάλες βοήθειες, γεγονός που αποδεικνύει το πόσο είναι δεμένοι και οι γονείς με το τεχνικό επιτελείο και τη διοίκηση.

Την τιμητική τους είχαν φυσικά οι πρωταθλητές του ΠΑΟΚ που βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες τους κατά την αγωνιστική σεζόν 2019 και αυτοί ήταν οι κάτωθι:

Γιάννης Μανταρτζίδης, 5η και 6η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών(Μήκος-Τριπλούν)
Τσολακίδης Στέφανος, 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων (Επί κοντώ)
Μαβιλίδης Γεράσιμος, 6η, 4η και 1η θέση στα Πανελλήνια Εφήβων, Παίδων και Σχολικό αντίστοιχα. (400μ.)
Παναγιώτου Ευγενία-Μαρία, 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΠΚΑ (Επί κοντώ)
Μακρής Εμμανουήλ, 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών (Τριπλούν)
Βροντινός Θεόδωρος, 2η θέση στους Βαλκανικούς αγώνες Κλειστού στίβου Κ20 (60μ.)

Βραβεύθηκε επίσης η αθλήτρια του τμήματος Εύη Μακρή για την ψυχική της δύναμη, καθώς κατάφερε και επέστρεψε στην αγωνιστική δράση σε υψηλό επίπεδο μετά από σοβαρό τραυματισμό και τρία συνεχόμενα χειρουργεία στο γόνατο. Η βράβευση είχε ως στόχο να περάσει το μήνυμα ότι όσες δυσκολίες και αν έρθουν, εάν κάτι το θέλεις πολύ δεν είναι αδύνατον να συμβεί και ότι δεν πρέπει ποτέ να παρατάς την προσπάθεια σου.

Το καλύτερο ήταν για το τέλος καθώς τιμήθηκαν για τις επιτυχίες τους και τις συμμετοχές τους σε Ολυμπιακούς Αγώνες βετεράνοι πρωταθλητές του τμήματος στίβου.

Όπως ανέφερε η Έφορος του τμήματος κ. Τάνια Κεραμυδά: "Τα νέα παιδιά αλλά και όλοι πρέπει επιτέλους να μάθουν ότι αυτό το τμήμα έχει βγάλει μεγάλους πρωταθλητές και έχει γράψει χρυσή ιστορία στο χώρο του στίβου. Εάν δεν υπάρχει παρελθόν δε μπορεί να υπάρξει και παρόν. Ξεκινώντας λοιπόν από σήμερα, από εδώ και στο εξής σε εκδηλώσεις μας όλοι θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε σιγά σιγά όλους όσους έγραψαν το όνομά τους με χρυσά γράμματα σε αυτές τις σελίδες τις ιστορίας. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αποτελούν πρότυπο για τα μικρά παιδιά!".

Ξεκινώντας με τη βράβευση του κ. Παναγιώτη Νακόπουλου, πρωταθλητή επί σειρά ετών στην αντοχή στα 3000μ Φ.Ε και με συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Μονάχου τον Αύγουστο του 1972. Η αγάπη του βέβαια για το τμήμα δε σταμάτησε εκεί καθώς για πολλά χρόνια εργάσθηκε ως προπονητής του τμήματος και πλέον εξελέγη Πρόεδρος στον Σύλλογο βετεράνων αθλητών στίβου του ΠΑΟΚ.

Έπειτα, βραβεύθηκε ο κ. Βασίλειος Παπαδημητρίου, πολυνίκης πρωταθλητής του άλματος σε ύψος, όπου για πολλά χρόνια κατείχε το βαλκανικό ρεκόρ του αγωνίσματος, με αποκορύφωμα της αγωνιστικής του καριέρας τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1972. Τη βραδιά αυτή ήταν προγραμματισμένο να βραβευθούν και η Ολυμπιονίκης κ. Βούλα Πατουλιδου, αλλά και ο κ. Δημήτρης Δεληφώτης Δημήτρης που λόγω επιβαρυμένου προγράμματος, δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Ακολούθησε κλήρωση για 3 ζευγάρια γυαλιά αξίας 80€ από το OPTIKON EXPRESS που κάθε χρόνο επίσης μοιράζει δώρα στο τμήμα.

Τέλος στην κοπή της πίτας, ο μικρός τυχερός που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Διονύσιος Κοντολέων, 8 ετών από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ στους Αμπελόκηπους.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, ευχόμαστε υγεία πρωτίστως σε όλους τους αθλητές και τις οικογένειές τους και καλή αγωνιστική σεζόν!

Ευχαριστίες στην φωτογράφο κύριο Φλίκα Νικόλαο για την υπέροχη κάλυψη της ημέρας.