Ανοιχτή επιστολή προς ΕΟΚ

paok
Κατηγορία: Μπάσκετ Γυναικών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Θεσσαλονίκη, 15/12/2020


Προς

1. ΕΟΚ, υπόψιν Προέδρου, κ. Γεώργιου Βασικολακόπουλου
2. Διοικητικού Συμβουλίου ΕΟΚ
3. Επιτροπής Πρωταθλήματος

Ο ΠΑΟΚ, με αίσθημα ευθύνης από την αρχή της πανδημίας έως και τώρα, και θέτοντας ως προτεραιότητα την δημόσια υγειά των αθλητών, των αθλητριών, και των συγγενών αυτών, αξιολογώντας παράλληλα την οικονομική δυνατότητα των ερασιτεχνικών σωματείων ανά κλάδο άθλησης, κατέθεσε έγκαιρα, έγκυρα και υπεύθυνα, τις απόψεις του σχετικά με την συνέχιση ή μη των πρωταθλημάτων.

Έτσι λοιπόν, έρχεται στην παρούσα φάση να προτείνει τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όταν και εφόσον αυτά επανεκκινήσουν.

Ειδικά για το πρωτάθλημα της Α'1 Εθνικής Κατηγορίας Μπάσκετ γυναικών, προτείνουμε τα κάτωθι:

1. Μη υποβιβασμός καμίας ομάδας

2. Άνοδος από την Α'2 των ομάδων που προβλέπονται από την προκήρυξη της κατηγορίας αυτής και μόνο. Σε περίπτωση αδυναμίας ανόδου αυτών οι θέσεις παραμένουν κενές και δεν αναπληρώνονται από τις υπόλοιπες βαθμολογικά ομάδες.

3. Σε περίπτωση ανόδου δύο ομάδων από την Α'2, στο πρωτάθλημα 2021-2022 να προβλέπονται τέσσερις θέσεις υποβιβασμού στο πρωτάθλημα της Α'1.

4. Επειδή το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει, να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Χωρίς την πραγματοποίηση των αγώνων του δεύτερου γύρου.

5. Η βαθμολογία από την τρίτη θέση και κάτω θα είναι η βαθμολογία που θα έχει διαμορφωθεί με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του πρώτου γύρου. Για τις θέσεις 1-2 θα πραγματοποιηθούν εναλλακτικά, είτε: Α) Αγώνες πλέι-οφ στα τρία νικηφόρα παιχνίδια, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κατάταξη της πρώτης και δεύτερης ομάδας, και σε περίπτωση που χρειαστεί πέμπτος αγώνας, εκείνος να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο, είτε: Β) Ένας τελικός αγώνας σε ουδέτερο γήπεδο μεταξύ των ομάδων 1-2 της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ, ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ.

Με την πρόταση αυτή είναι ΕΦΙΚΤΟ, να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας στις ομάδες, ούτως ώστε να επιστρέψουν για την επανέναρξη του πρωταθλήματος χωρίς προβλήματα και μεγάλους κινδύνους τραυματισμών.

Υ.Γ. Απαραίτητη προϋπόθεση να συνεναίσουν όλες οι ομάδες ενυπόγραφα στο νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος ούτως ώστε να μην υπάρχει δικαίωμα προσφυγής στη συνέχεια.

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ